• Autentificare   |   
 • Cont cumparator   |   
 • Cont vanzator
 • Cosul dvs. este gol

  Urmareste-ne:   

  Termeni si conditii

   

  Data ultimei modificari: 12 ianuarie 2020

   

   

   

  VA RUGAM SA CITITI ACEST DOCUMENT CU ATENTIE INAINTE DE A UTILIZA SERVICIILE NOASTRE.

   

  Acceptarea Termenilor de Utilizare

   

  1. Scurte detalii despre noi

   

  Documentul acesta (publicat in format electronic la adresa: www.romanianusedgear.ro impreuna cu toate celelalte documente la care face referire reprezinta ceea ce vom denumi generic ” Termeni si conditii ” sau” Termenii ”, adica regulile care vor reglementa situatia dintre noi, care operam acest site si tine, in calitate de client care decizi sa achizitionezi sau sa vinzi un bun sau un serviciu de pe site-ul nostru.

   

  1.1. Cine suntem?

   

  Mai jos regasesti si datele noastre de identificare:

   

  Denumire

  Cargo Truss Tour S.R.L.

  Sediul social

  Calea Dumbravii nr. 74/3, Sibiu, Judetul Sibiu

  Numar registrul comertului

  J32/449/2019

  Cod unic de identificare

  RO40612807

  E-mail

  contact@romanianusedgear.ro


   

  Pe langa denumirea oficiala de mai sus, o sa ne mai gasesti sub denumirea de brand, ” RUG ”. In tot acest document vom face referire la noi sub denumirea de ” RUG ” sau ” noi ”.

   

  1.2. Ce facem?

   

  RUG este o platforma, care opereaza pe site-ul https://www.romanianusedgear.ro (” Site-ul ” sau ” Platforma ”) prin intermediul careia punem in legatura, pe piata de echipamente second-hand/folosite pentru industria de evenimente, firmele care vor sa vanda asemenea produse (” Vanzatorii ”), cu firmele interesate sa le achizitioneze (” Cumparatorii ”).

   

  De asemenea, prin intermediul platformei vei mai gasi si alte produse si accesorii de vanzare, care apartin partenerilor nostri (” Partenerii ”), cu care avem o relatie de colaborare.

   

  Ca sa poti accesa platforma, trebuie sa accepti acesti Termeni & Conditii pe care ii vom detalia mai jos, in calitate de Vanzator, Cumparator, Partener sau Utilizator. In cazul in care nu vei accepta acesti Termeni, nu vom putea incheia un contract cu tine, adica nu vom putea sa iti livram produsele sau sa iti prestam serviciile pe care ni le soliciti.

   

  1.3. Cine esti tu?

   

  In momentul in care intri pe site, esti o persoana care cauta informatii despre ceea ce facem (si speram ca te vom convinge sa apelezi la serviciile noastre sau sa achizitionezi un produs de la noi), adica un ” Utilizator ”.

   

  In momentul in care vei plasa o comanda la noi pe Site, iar noi vom incepe demersurile necesare pentru a o onora, vei deveni un Client, pentru ca vei intra intr-o relatie contractuala cu noi (prin intermediul unui contract care se incheie la distanta, adica prin mijloace electronice). In functie de serviciile pe care le vei alege de la noi, vei fi un Vanzator sau un Cumparator.

   

  1.4. Definitii si alte aspecte

   

  Pe parcursul acestui document, vei vedea ca anumiti termeni sunt scrisi cu majuscule (litera mare). Noi i-am definit si explicat imediat langa, insa pentru usurinta te poti intoarce mereu la aceasta parte a documentului.

  Daca nu am precizat in mod expres, singularul va include si pluralul, precum si genul masculin sau feminin.

   

  Termeni folositi. Explicatii


  Termen folosit

  Explicatii

  Afiliati

  Persoane din acelasi grup cu RUG

  Client

  Persoana  juridica care isi face un Cont pe Site pentru a deveni Vanzator sau Cumparator

  Comanda

  Operatiunea prin care un Client doreste sa beneficieze de serviciile oferite de RUG, fie in calitate de Vanzator, fie in calitate de Cumparator

  Comision

  Suma retinuta de RUG pentru prestarea Serviciilor

  Contract

  Setul de reguli si bune practici care se incheie intre RUG si Client prin intermediul acceptarii acestor Termeni & Conditii

  Cumparator

  Persoana juridica care, personal sau prin reprezentant, isi face un Cont pe Site pentru a putea achizitiona unul sau mai multe Produse din cele puse la Vanzare de Vanzatori prin intermediul Site-ului

  Oferta de Pret

  Oferta de Pret care va fi comunicata Vanzatorului dupa verificarea Produsului pe care Vanzatorul vrea sa il listeze spre Vanzare

  Oferta estimata de

  Pret

  Oferta initiala de pret, calculata in mod automat de Site prin intermediul unui calculator de pret, comunicata Vanzatorului, si care va putea fi ajustata de RUG ca urmare a Procesului

  Partener

  Persoanele juridice cu care RUG are incheiate contracte sau alte tipuri de intelegeri pentru livrarea anumitor bunuri sau servicii prin intermediul Site-ului

  Pretul Vanzarii

  Suma care va fi transferata Vanzatorului ca urmare a Vanzarii Produsului

  Procesul

  Setul de actiuni care sta la baza verificarii tehnice, operationale si estetice pentru Produse, anterior punerii la Vanzare prin Site

  Produs

  Bunurile mobile  care pot fi puse la Vanzare pe Site pentru a fi Cumparate

  Site sau Platforma

  Domeniul de internet https://www.romanianusedgear.ro , precum si toate subdomeniile acestuia si domeniile conexe

  Specificatii

  Caracteristicile tehnice, operationale si estetice ale Produselor

  Termeni si conditii

  sau Termenii

  Prezentul document, precum si orice alt document la care se face in mod direct sau indirect referire si care reglementeaza relatia dintre noi.

  Vanzare

  Operatiunea prin care un Produs este achizitionat de Cumparator

  Vanzator

  Persoana juridica care isi face un Cont pe Site si listeaza spre vanzare un Produs din cele acceptate de Site, pentru a fi achizitionat de Cumparator

   

   

  2. Politica RUG. Caracteristici principale.


  Pe scurt: trebuie sa avem cu totii o atitudine corecta si sa nu folosim Site-ul in modalitati care contravin legii sau bunelor moravuri. Daca suspectam ca intentia ta nu este aceea de a cauta informatii despre Produse sau de a le achizitiona, ne rezervam dreptul sa nu iti permitem sa plasezi o Comanda sau chiar sa iti limitam accesul la Site. Comanda pe care o plasezi la noi pe Site se va considera acceptata doar in momentul in care iti vom confirma acest lucru.

   

  2.1. Accesul la Platforma in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui potential Client care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la noi unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii.

   

  2.2. Prin Client intelegem orice persoana juridica

   

  2.3. Este strict interzisa utilizarea abuziva a Platformei. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Platformei intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa ne prejudicieze in orice fel pe noi sau Afiliatii/Partenerii nostri (prin ” Afiliati ” intelegem persoane din acelasi grup din care facem si noi parte, iar prin ” Parteneri ” persoanele cu care avem o relatie de colaborare).

   

  2.4. Ne rezervam dreptul de a-ti refuza accesul la o parte sau la toate functiile Platformei si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia noastra rezonabila, exista suspiciuni de frauda din partea ta, daca acesta are un comportament care ne poate prejudicial interesele sau ale Afiliatilor/Partenerilor nostri acestuia sau daca utilizezi in mod abuziv Platforma.

   

  2.5. Prin utilizarea Platformei si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, accepti si esti de acord cu forma de comunicare la distanta ( e.g. , telefonic sau e-mail) prin care ne derulam operatiunile.

   

  2.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie din partea noastra, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vom depune toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privire la preturi, Produse si Specificatiile acestora prezentate pe Platforma.

   

  2.7. Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Platforma, din orice motiv, si ai plasat o Comanda, te vom informa prin e-mail sau printr-o alta modalitate de comunicare agreata, in cel mai scurt timp in legatura cu o astfel de eroare.

   

  2.8. Vom putea publica pe Platforma informatii despre Produse si/sau promotii pe care le avem, fie ale noastre, fie ale Afiliatilor/Partenerilor nostri, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Te rugam sa ai in vedere ca vor putea exista situatii in care nu vom putea afisa stocul sau sa actualizam datele in timp real, dar te vom informa pana sa confirmam Comanda, iar tu vei putea decide daca accepti sau nu noile conditii.

   

  2.9. Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii, pe care ti le vom aduce la cunostinta.

   

  2.10. Orice promotii prezentate pe Platforma sunt valabile pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata pentru desfasurarea promotiilor, acestea vor fi valabile in limitele stocurilor disponibile.

   

  2.11. Notificarea primita prin e-mail de tine dupa efectuarea Comenzii cu privire la preluarea respectivei Comenzi are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre noi. Comanda se considera acceptata de catre noi cel mai tarziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea, Produselor comandate de tine. In cazul in care ai facut deja Plata pentru respectiva Comanda si nu o vom accepta, iti vom returna sumele transferate.

   

  2.12. Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Produse), ne rezervam dreptul de a modifica tipul ori cantitatea Produselor din Comanda. Intr-o astfel de situatie, te vom instiinta imediat cu privire la modificarea intervenita, iar tu vei putea sa accepti sau sa refuzi modificarea Comenzii. In cazul in care refuzi, Comanda se considera anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv prin rambursarea de catre noi a oricaror sume incasate, duca este cazul) si fara sa avem vreo raspundere fata de tine.

   

  2.13. Comanda este acceptata, iar Contractul se considera incheiat intre noi si tine, in momentul in care primesti o notificare de expediere (prin apel telefonic/SMS/e-mail/notificare push sau alt mod) a Produselor din Comanda (atunci cand vorbim de bunuri fizice, corporale), cand incepem sa prestam Serviciile, cand iti furnizam un link pentru descarcarea Produsului sau conform indicatiilor din Specificatii.

   

  2.14. Te rugam sa ai in vedere ca din Contract face parte acest document (impreuna cu toate celelalte documente la care facem referire, precum si orice alte intelegeri ulterioare dintre noi si tine cu privier la Comanda, indiferent daca acestea sunt facute in scris, pe suport electronic sau pe suport fizic).

   

  2.15. Ne poti contacta in general la adresa de e-mail din sectiunea „ Contact ” din Platforma pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Comanda, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de dezvoltarile tehnice ale Site-ului, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Client, retele de socializare etc.), pe care ti le vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care nu ne spui despre aceste aspecte anterior emiterii notificarii sau inceperii prestarii Serviciilor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale, care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din punct de vedere legal.

   

  3. Cum functioneaza RUG?


  Pe scurt: iti explicam modalitatea in care poti vinde un Produs sau poti plasa o Comanda pentru un Produs, care sunt criteriile avute in vedere si mecanismul de evaluare si verificare, cum procesam comenzile, care sunt drepturile si obligatiile noastre si ale tale, cand consideram o comanda finalizata si cum trebuie sa procedezi pentru efectuarea Platii.

   

  3.1. Daca vrei sa vinzi pe RUG

   

  Pe scurt: Unul din principiile de baza ale RUG este increderea pe care o oferim Vanzatorilor si Cumparatorilor nostri. De aceea, pana sa fie puse la Vanzare, Produsele trec printr-o procedura tehnica de verificare si evaluare, pentru a putea oferi informatii transparente potentialilor Cumparatori si a maximiza sansele de reusita ale Vanzarii. Iti vom explica in sectiunile urmatoare intregul proces, de la momentul incare ne contactezi pentru a vinde un bun pana la momentul in care exclami de fericire ca ai primit banii ca urmare a Vanzarii.

   

  3.1.1. Crearea contului de Vanzator. 


  Ca sa poti beneficia de serviciile RUG, va trebui sa-ti creezi un cont la noi, in sectiunea dedicata. Nu permitem listarea si trimiterea bunurilor fara a avea un cont inregistrat, pentru ca astfel asiguram verificarea ta si ne permite sa oferim Utilizatorilor si Clientilor o experienta mai buna si sa sporim increderea acestora in serviciile si produsele oferite. Acest lucru iti aduce si tie beneficii, Utilizatorii si Clientii fiind dispusi sa achizitioneze Produse de la persoane care sunt anterior verificate.

   

  Pentru a-ti crea un cont, in prima faza avem nevoie de la tine de urmatoarele detalii:

  ● denumire persoana juridica;

  ● cod unic de inregistrare;

  ● numar Registrul Comertului;

  ● banca si contul IBAN

  ● adresa de e-mail;

  ● nume prenume persoana contact

  ● numarul de telefon;

   

  Ulterior finalizarii cu succes a unei Vanzari, e posibil sa iti cerem si alte detalii suplimentare, in functie de reglementarile de la momentul respectiv si de optiunea pe care o alegi pentru virarea sumei.

   

  3.1.2. Eligibilitatea produselor. Criteriile folosite. 


  Daca ai un echipament pe care vrei sa il pui la vanzare prin intermediul RUG, va trebui sa treci printr-un proces de evaluare si verificare (” Procesul ”) a respectivului produs. In momentul in care accesezi platforma RUG in calitate de Vanzator, vei vedea optiunea de a vinde un produs.Va trebui sa completezi un formular virtual, alegand anumite caracteristici  ale produsului, asa cum sunt indicate de catre RUG. Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment aceste criterii, in functie de ceea ce consideram ca este oportun. Modul in care completezi formularul reprezinta strict informatia pe care tu ne-o furnizezi in mod subiectiv si nu creeaza o obligatie contractuala pentru noi de a-ti pune la vanzare produsul cu respectivele specificatii.

   

  3.1.3. Propietate. 


  Vanzatorul garanteaza ca e proprietarul legal al articolului listat sau in mod alternativ ca e pe deplin imputernicit de catre proprietarul legal sa vanda acest articol in numele proprietarilor legali si ca articolul listat este lipsit de datorii si credite ipotecare. Vanzatorul garanteaza ca articolul enumerat este in stare de functionare, cu exceptia cazului in care se prevede altfel si ca descrierea articolului enumerat este veridica si exacta in conformitate cu cunostintele lor. Vanzatorul trebuie sa notifice RUG in cazul oricarei modificari a starii sau disponibilitatii unui articol listat.

   

  3.1.4. Plata. 


  Toate vanzarile sunt in avans, toate preturile articolului sunt ex-nete fara TVA. Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, plata se va face prin transfer bancar in contul RUG sau plata on-line cucardul. In urma notificarii primirii platii, vanzatorul va pregati obiectul pentru expediere cat mai curand posibil. Dupa primirea articolului si aprobarea cumparatorului, RUG va elibera plata, mai putin comisionul convenit si va transfera suma aferenta in contul vanzatorilor cat mai curand posibil.

   

  3.1.5. Livrare. 


  Toate cheltuielile legate de livrarea unui articol achizitionat vor fi platite de Cumparator. Aceasta include orice cost de transport, asigurare de transport, taxe de import sau taxe vamale. Cumparatorul trebuie sa inspecteze articolele la preluarea livrarii. In cazul unei daune de tranzit, Cumparatorul trebuie sa depuna o cerere de daune de tranzit la transportator inainte de a accepta marfurile.

   

  3.1.6. Retururi. 


  In cazul in care articolul nu este in stare de functionare, asa cum este descris in descrierea Vanzatorului sau, in cazul in care articolul a fost deteriorat la expediere din cauza ambalarii necorespunzatoare de catre Vanzator, Cumparatorul va avea dreptul de a returna articolul pentru reparare, inlocuire sau rambursare de catre Vanzator. Pentru a fi eligibil pentru o returnare si rambursare, Cumparatorul trebuie sa contacteze RUG in termen de 48 de ore de la primirea articolului. Toate costurile de transport pentru returnarea unui articol vor fi platite de Cumparator, cu exceptia cazului in care produsul a fost deteriorat din cauza ambalajului necorespunzator sau daca articolul nu este in stare de functionare, asa cum este descris in descrierea Vanzatorului, caz in care costul retururilor transportul va fi acoperit de Vanzator.

   

  3.1.7. Diverse. 


  Vanzatorul se angajeaza sa nu ofere articolul listat la un pret mai mic niciunei terte parti pe durata listarii produsului cu RUG. Vanzatorul se angajeaza, de asemenea, sa nu incerce sa contacteze un potential Cumparator  cu intentia de a vinde direct, fara implicarea RUG. Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, RUG functioneaza fara nici o obligatie; daca un articol listat nu este vandut prin RUG, nu va exista nicio cerere de compensare.


   

  3.1.8. Procedura dupa o vanzare finalizata

   

  Dupa finalizarea vanzarii (cumparatorul a efectuat plata in contul nostru, marfurile s-au expediat si nu exista reclamatii in termenul de 48h), vanzatorul va trimite o factura catre:

   

  Cargo Truss Tour Srl

  Calea Dumbravii 74/3

  550324 Sibiu

  Romania

  Cod TVA: RO40612807

   

  Facturile trebuie sa fie in format PDF si trimise prin e-mail la contabilitate@romanianusedgear.ro

  Daca nu este convenit altfel, pretul net al vanzatorului se calculeaza prin calculatorul comisionului nostru.


  Structura comisionului

   

  • 10% pentru fiecare articol vandut pentru 1 – 14.999 Ron

  • 7,5% pentru fiecare articol vandut pentru 15.000 – 49.999 Ron

  • 5% pentru fiecare articol vandut pentru 49.999 – 500.000 Ron


  Daca nu sunteti sigur, intrebati-ne!

   

  3.1.9. Finalizarea cu succes a Vanzarii. 


  Daca Produsul postat va fi Vandut, vei primi de la noi o notificare in acest sens, prin una din modalitatile puse la dispozitie de RUG. Ulterior finalizarii cu succes a Vanzarii (ceea ce implica incasarea efectiva a Pretului de catre RUG si livrarea Produsului catre Cumparator), iti vom transfera suma aferenta Comenzii (” Pretul Vanzarii ”), din care retinem comisionul nostru pentru respectiva Vanzare, conform graficului de commision. (” Comisionul RUG ”).

   

  Pentru claritate, Pretul Vanzarii se va calcula dupa cum urmeaza:

   

  Pretul la care produsul s-a Vandut - Comisionul RUG = Pretul Vanzarii

   

  Ulterior finalizarii cu succes a Vanzarii (ceea ce implica incasarea efectiva a Pretului de catre RUG si livrarea Produsului catre Cumparator), iti vom transfera suma aferenta Comenzii (” Pretul Vanzarii ”), asa cum ti-a fost comunicat anterior la momentul acceptarii conditiilor de Vanzare in Platforma prin intermediul calculatorului de pret. Pretul la care produsul s-a vandut va fi diferit de Pretul Vanzarii pe care ti l-am comunicat anterior si nu va influenta Comisionul RUG.

   

  3.1.10. Transferul riscurilor. 


  In perioada in care bunul se afla in tranzit la unul din partenerii nostri de curierat, raspunderea asupra bunului apartine acestora – orice problema s-ar putea ivi cu privire la pieirea, integritatea sau prejudicii aduse bunului in perioada in care se afla in tranzit este exclusiv raspunderea prestatorilor de servicii de curierat, RUG fiind complet exonerat de raspundere.

   

  3.1.11. Transferul proprietatii. 


  Tu vei ramane tot timpul proprietar asupra bunului, inclusiv in momentul in care este pus la Vanzare sub forma de Produs pe Platforma si pana in momentul in care se finalizeaza cu succes o Comanda prin intermediul Platformei. In acel moment, in conformitate cu prezentul document, ne imputernicesti sa vindem Produsul in numele si pe seama ta catre Cumparatorul identificat prin Platforma.

   

  3.1.12. Taxe si alte comisioane. 


  In majoritatea cazurilor, desfasori o activitate comerciala prin vanzarea produselor prin intermediul RUG, ceea ce ar implica plata unor taxe suplimentare, comisioane sau alte sume catre alte autoritati. Cu toate acestea, RUG nu este in masura sa ofere sfaturi legale si fiscal si iti recomandam sa ai in vedere ca legislatia este intr-o continua schimbare, astfel incat iti recomandam sa te consulti cu un specialist pentru a vedea daca este necesar sa platesti suplimentar pentru sumele incasate de la RUG ca urmare a Vanzarii. RUG va depune diligentele necesare pentru a te tine in permanenta informat despre ultimele modificari legislative care te-ar putea impacta, insa nu vom fi responsabili pentru alte sume, taxe sau comisioane pe care ar putea fi obligat sa le platesti ulterior Vanzarii Produsului.

   

  3.1.13. Raspunderi & garantii. 


  In calitate de Utilizator, declari si garantezi ca datele pe care ni le furnizezi sunt corecte si reale, fiind singurul raspunzator pentru acestea. In calitatea de Vanzator, pe langa garantiile anterioare, declari in mod expres ca esti proprietarul bunului si/sau al Produsului (sau ca ai dreptul de a transmite dreptul de proprietate asupra lui catre orice alta persoana), ca bunul este conform specificatiilor descrise, atat din punct de vedere estetic, cat si ethnic. Tu raspunzi fata de Cumparator pentru bunurile pe care le dai spre Vanzare in Platforma conform garantiei  pe care o oferi, garantie specificata in formularul virtual de Vanzare.

   

  3.2. Daca vrei sa cumperi un Produs de pe RUG

   

  Pe scurt : RUG actioneaza ca un intermediar intre Vanzator, care doreste sa vanda un bun pe care il are si tine, in calitate de potential Cumparator. Insa facem mai mult de atat: facem tot posibilul pentru a iti oferi toate detaliile si caracteristice reale astfel incat sa faci o alegere informata. Stim cu totii cat de important este ca produsul sa corespunda asteptarilor - iar noi nu ne dorim decat sa fii multumit :)

  In sectiunile urmatoare, am depus toate eforturile pentru a fi cat mai transparenti fata de tine si a te informa despre cum decurge procesul nostru de verificare a produselor si de plasare a Comenzilor.

   

  3.2.1. Ce gasesti in RUG?

   

  3.2.1.1. Vei gasi in primul rand produse second-hand (adica care sunt deja folosite) precum si produse pentru piese de schimb, din domeniul industriei de evenimente, precum echipamente de sunet, lumini, video, scenotehnica etc.


  Produsele second-hand sunt acele produse care au fost utilizate si care pot prezenta anumite probleme tehnice si/sau estetice, specificate corespunzator si care sunt sau nu in stare de functionare in conformitate cu prevederile si specificatiile oferite de producatori, chiar daca ar putea prezenta anumite defecte si imperfectiuni asc cum sunt descrise de catre Vanzator.

   

  In functie de dezvoltarile Platformei, e posibil ca la un moment dat sa diversificam gama de produse si sa oferim inclusiv Servicii conexe, asupra carora te vom instiinta.

   

  3.2.2. Informatii generale


  3.2.2.1. Accesul la Platforma RUG in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui Utilizator inregistrat, care actioneaza ca un potential Cumparator cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona prin intermediul nostru unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii.

   

  3.2.2.2. Prin Cumparator intelegem strict o persoana juridica.

   

  3.2.2.3. Este strict interzisa utilizarea abuziva a Platformei. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Platformei intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa ne prejudicieze in orice fel pe noi sau Afiliatii/Partenerii nostri (prin ” Afiliati” intelegem persoane din acelasi grup din care facem si noi parte, iar prin ” Parteneri ” persoanele cu care avem o relatie de colaborare).

   

  3.2.2.4. Ne rezervam dreptul de a-ti refuza accesul la o parte sau la toate functiile Platformei si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia noastra rezonabila, exista suspiciuni de frauda din partea ta, daca acesta are un comportament care ne poate prejudicia interesele sau ale Afiliatilor/Partenerilor nostri acestuia sau daca utilizezi in mod abuziv Platforma.

   

  3.2.2.5. Prin utilizarea Platformei si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, accepti si esti de accord cu forma de comunicare la distanta (e.g., telefonic sau e-mail) prin care ne derulam operatiunile.

   

  3.2.2.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie din partea noastra, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vom depune toate diligentele rezonabile pentru a asigura corectitudinea informatiilor cu privier la preturi, Produse si Specificatiile acestora prezentate pe Platforma.

   

  3.2.2.7. Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Platforma, din orice motiv, si ai plasat o Comanda, te vom informa prin e-mail sau printr-o alta modalitate de comunicare agreata, in cel mai scurt timp in legatura cu o astfel de eroare.

   

  3.2.2.8. Vom putea publica pe Platforma informatii despre Produse si/sau promotii pe care le avem, fie ale noastre, fie ale Afiliatilor/Partenerilor nostri, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Te rugam sa ai in vedere ca vor putea exista situatii in care nu vom putea afisa stocul sau sa actualizam datele in timp real, dar te vom informa pana sa confirmam Comanda, iar tu vei putea decide daca accepti sau nu noile conditii.

   

  3.2.2.9. Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii, pe care ti le vom aduce la cunostinta.

   

  3.2.2.10. Orice promotii prezentate pe Platforma sunt valabile pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata pentru desfasurarea promotiilor, acestea vor fi valabile in limitele stocurilor disponibile.

   

  3.2.2.11. Notificarea primita prin e-mail de tine dupa efectuarea Comenzii cu privire la preluarea respectivei Comenzi are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre noi. Comanda se considera acceptata de catre noi cel mai tarziu odata cu livrarea, respectiv furnizarea, Produselor comandate de tine. In cazul in care ai facut deja Plata pentru respectiva Comanda si nu o vom accepta, iti vom returna sumele transferate.

   

  3.2.2.12. Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Produse), ne rezervam dreptul de a modifica tipul ori cantitatea Produselor din Comanda. Intr-o astfel de situatie, te vom instiinta imediat cu privire la modificarea intervenita, iar tu vei putea sa accepti sau sa refuzi modificarea Comenzii. In cazul in care refuzi, Comanda se consider anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv prin

  rambursarea de catre noi a oricaror sume incasate, duca este cazul) si fara sa avem vreo raspundere fata de tine.

   

  3.2.2.13. Comanda este acceptata iar Contractul se considera incheiat intre noi si tine, in momentul in care primesti o notificare de expediere (prin apel telefonic/SMS/e-mail/notificare push sau alt mod) a Produselor din Comanda (atunci cand vorbim de bunuri fizice, corporale), cand incepem sa prestam Serviciile, cand iti furnizam un link pentru descarcarea Produsului sau conform indicatiilor din Specificatii.

   

  3.2.2.14. Te rugam sa ai in vedere ca din Contract face parte acest document (impreuna cu toate celelalte documente la care facem referire, precum si orice alte intelegeri ulterioare dintre noi si tine cu privire la Comanda, indiferent daca acestea sunt facute in scris, pe support electronic sau pe suport fizic).

   

  3.2.2.15. Ne poti contacta in general la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Platforma pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Comanda, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de dezvoltarile tehnice ale Site-ului sau ale Aplicatiei, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Client, retele de socializare etc.), pe care ti-o vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care nu ne spui despre aceste aspecte anterior emiterii notificarii sau inceperii prestarii Serviciilor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale, care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din punct de vedere legal.

   

  3.2.3. Plasarea Comenzilor

   

  Pe scurt : iti explicam modalitatea in care poti plasa o comanda pentru un Produs, cum procesam comenzile, care sunt drepturile si obligatiile noastre si ale tale, cand consideram o comanda finalizata si cum trebuie sa procedezi pentru efectuarea Platii.

  3.2.3.1. Vei putea plasa o Comanda exclusiv pe Site/Aplicatie, conform indicatiilor de mai jos.

   

  3.2.3.2. Vei putea plasa o Comanda, formata din unul sau mai multe Produse, prin intermediul Platformei, cu inregistrarea unui cont in prealabil, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi.

   

  3.2.3.3. Vei putea sa iti faci un Cont in sectiunea dedicata din Platforma, potrivit instructiunilor existente pe Platforma la momentul respectiv (cum ar fi cu o adresa de e-mail si o parola, identificare cu un cont de retea sociala precum Facebook/Google sau alta metoda disponibila). Prin crearea unui Cont, vei putea gestiona mai eficient Comenzile plasate pe Platforma, avand posibilitatea de a vizualiza in Cont informatii despre Comenzi anterioare, facturi fiscale, garantii etc. Te rugam sa retii ca nu putem finaliza Comanda fara crearea unui cont, iar comenzile nu pot fi altfel plasate decat prin intermediul Platformei (nu si prin telefon, e-mail, retele sociale etc.)

   

  3.2.3.4. Comenzile pot fi plasate oricand, dar ca regula vor fi procesate si/sau eventual verificate de catre un operator uman doar in zilele lucratoare, intre orele 9-19. Orice Comanda plasata intr-o zi de sambata, duminica sau in orice zi declarata prin lege sarbatoare legala va fi procesata in ziua lucratoare imediat urmatoare.

   

  3.2.3.5. Ne rezervam dreptul sa validam Comenzile inainte de onorarea lor si te vom contacta prin telefon, e-mail sau alta metoda disponibila, iar tu declari in mod expres ca accepti acest drept al nostru.

   

  3.2.3.6. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu duce la inregistrarea unei Comenzi si implicit nici la rezervarea automata a Produsului adaugat in cosul de cumparaturi, dar neachitat.

   

  3.2.3.7. Comanda va fi considerata finalizata prin plata integrala de catre tine a pretului Produselor din Comanda, prin una dintre modalitatile de plata acceptate de noi astfel cum sunt indicate expres pe Platforma si pe care le poti consulta cel mai tarziu la inceputul procesului de formulare a Comenzii. In cazul in care este disponibila si alegi plata prin transfer bancar/ordin de plata/internet banking, plata se va considera a fi primita de catre noi la momentul debitarii efective a contului nostru indicat pe factura proforma/fiscala. Te rugam sa ai in vedere ca de la momentul efectuarii platii de catre tine pot trece chiar si 5 zile pana ce plata va putea fi identificata efectiv in contul nostru, situatie in care Plata nu se considera finalizata. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil

  pentru achizitie in masura in care respectivul Produs exista in stocul Vanzatorului.

   

  3.2.3.8. Prin plasarea Comenzii, ne confirmi ca toate datele pe care le-ai furnizat sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin plasarea unei Comenzi, recunosti in mod explicit ca respectiva Comanda implica obligatia ta ferma de a achita ”suma totala de plata” indicata.

   

  3.2.3.9. Prin crearea unui Cont sau, dupa caz, finalizarea Comenzii, esti de acord ca putem sa te contactam, prin orice mijloc disponibil, respectiv sistem automatizat de apel fara interventie umana, fax, e-mail, in orice situatie in care este necesara contactarea ta pentru finalizarea si procesarea Comenzii. Lipsa unui raspuns din partea ta, prin una din modalitatile de comunicare puse la dispozitie prin Platforma la solicitarile noastre poate duce la invalidarea Comenzii.

   

  3.2.4.  Anularea Comenzilor

   

  3.2.4.1. Vom putea anula o Comanda plasata de tine, cu o notificare concomitenta sau ulterioara si fara ca o astfel de anulare sa atraga vreo raspundere a noastra fata de tine, in urmatoarele cazuri:

   

  ● produsul comandat nu mai exista in stocul Vanzatorului;

  ● banca care ti-a emis cardul nu accepta Tranzactia, in cazul platii online;

  ● procesatorul nostru de carduri cu care colaboram nu valideaza sau invalideaza Tranzactia (de exemplu, fie pentru ca nu sunt fonduri suficiente, fie din alte motive, conform politicii procesatorului), in cazul platii online;

  ● finalizarea Platii nu se realizeaza in termenul indicat prin factura proforma, in cazul platii prin transfer bancar/internet banking;

  ● datele pe care ni le furnizezi cu ocazia accesarii Platformei sunt incomplete sau incorecte;

  ● nu ne confirmi Comanda atunci cand te contactam in acest scop;

  ● consideram in mod rezonabil ca prin accesarea Platformei si plasarea Comenzii urmaresti un scop ilicit sau care poate cauza orice fel de prejudicii noua, Afiliatilor sau Partenerilor nostri;;

  ● oricare dintre termenii si conditiile din prezentul document nu au fost respectate intocmai.

   

  3.2.4.2. In cazul in care vom anula Comanda dupa efectuarea Platii, iti vom returna Pretul platit aferent Produsul respectiv, cu exceptia eventualelor comisioane bancare, care sunt in sarcina ta, in termen de 3 zile lucratoare de la momentul anularii comenzii.

   

  3.2.5. Livrarea Comenzilor

   

  3.2.5.1. Livrarea Produselor are un termen de livrare orientativ, bazat pe comenzile anterioare din zonele respective si ca poate suferi modificari, despre care vom depune toate eforturile sa te notificam in timp util. Nu vom raspunde pentru intarzierile in livrarea Produselor aparute din motive neimputabile noua sau din culpa unui transportator (i.e.,curier, posta etc.).

   

  3.2.5.2. Livrarea Produselor se va face contra-cost sau gratuit, in functie de conditiile aplicabile Comenzii, care iti vor fi comunicate inainte de finalizarea Comenzii. Daca este cazul, te vom informa cu privire la modalitatile de livrare disponibile si vei putea alege una dintre aceste modalitati anterior finalizarii Comenzii.

   

  3.2.5.3. Vom putea subcontracta un tert pentru a livra Produsele ce fac obiectul Comenzii, despre care te vom informa (cum ar fi de exemplu la momentul finalizarii Comenzii cand iti spunem cu ce curier facem transportul sau cand iti comunicam datele AWB-ului), nefiind necesar acordul tau.

   

  3.2.5.4. Nu raspundem pentru pagubele produse de acest tert pe perioada livrarii bunurilor respective, insa vom depune toate eforturile pentru a remedia situatia in cazului unui eveniment neplacut.

   

  3.2.5.5. Iti recomandam sa verifici cu atentie Produsele primite si sa le inspectezi. Daca Produsele prezinta defecte sau alte neconcordante fata de cele publicate pe platforma, recomandarea noastra este sa le dai inapoi curierului si sa faci mentiune despre defectele existente in documentul care-ti va fi prezentat spre semnare. Dupa 48 de ore trecute de la livrare, orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare.

   

  3.2.5.6. Produsul va fi livrat catre tine, in calitate de Cumparator si titular al Comenzii. In cazul in care o alta persoana va primi Produsul respectiv, te rugam sa ne instiintezi despre acest lucru in prealabil, pentru a face modificarile necesare. Nu raspundem pentru prejudiciile sau situatiiile neplacute care pot aparea din cauza ca o alta persoana decat Cumparatorul sau indicata in mod expres de Cumparator a preluat Produsul.

   

  3.2.5.7. Vanzatorul/Partenerul nostru va incerca sa livreze Produsul de 3 ori - daca in toate aceste incercari Produsul nu a reusit sa fie livrat, Produsul se va returna catre RUG si ne rezervam dreptul de a nu te mai lasa sa plasezi o alta Comanda prin intermediul Platformei, indiferent ca o faci in mod direct, prin interpusi sau folosind alte informatii de contact pana la solutionarea livrarii.

   

  3.2.5.8. Vom depune toate eforturile pentru a asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor impreuna cu Specificatiile si toate documentele insotitoare necesare.

   

  3.2.5.9. Ne rezervam dreptul sa intarziem sau sa anulam orice livrare a Produselor comandate daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de noi, care includ, dar nu sunt limitate la: evenimente de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve etc.

   

  3.2.6. Preturi. Facturare. Plata

   

  Pe scurt: pentru a beneficia de Produsele noastre, trebuie sa platesti suma indicata pentru ele, asa cum este afisata la momentul finalizarii Comenzii, prin una din modalitatile disponibile (plata cu cardul/transfer bancar/numerar la momentul primirii Comenzii).

   

  3.2.6.1. Preturile Produselor afisate pe Platforma sau comunicate Clientului sunt exprimate in RON si  includ  T.V.A. conform legislatiei in vigoare, asa cum vor fi afisate pe site. Orice taxe de transport sau livrare nu sunt incluse, cu exceptia cazului in care este afisat in mod expres acest lucru la momentul finalizarii Comenzii. Preturile valabile pentru Produse sunt cele afisate pe Platforma sau comunicate Clientului in momentul finalizarii unei Comenzi.


  3.2.6.2. Vom putea actualiza in orice moment preturile Produselor, iar o astfel de actualizare va inlocui orice preturi afisate anterior pentru respectivele Produse.

   

  3.2.6.3. Pentru acele Produse pentru care nu putem indica dinainte pretul si, dupa caz, toate costurile suplimentare de transport sau livrare, daca vor fi aplicabile, iti vom putea pune la dispozitie un calculator de pret sau te vom contacta prin e-mail/prin intermediul Contului creat in acest sens.

   

  3.2.6.4. Iti vom emite o factura pentru Produsele achizitionate/livrate, obligatia ta fiind sa ne furnizezi toate informatiile necesare conform legislatiei in vigoare pentru emiterea facturii de catre noi – te rugam sa acorzi o atentie sporita atunci cand introduci datele, pentru ca nu vom putea modifica datele din facturile proforme/fiscale emise. In cazul Platii prin transfer bancar, vom emite initial o factura proforma, urmand ca dupa ce contul nostrum este debitat cu suma aferenta inscrisa pe aceasta factura sa procedam la emiterea facturii fiscale.

   

  3.2.6.5. Ca regula generala, iti vom transmite factura aferenta Comenzii pentru Produsele vandute/livrate in format electronic, pe e-mail si/sau in contul tau de Client, pe care te incurajam sa-l verifici constant (de asemenea, este posibil ca mesajele noastre sa ajunga in folderul SPAM, asadar te rugam sa verifici si acolo).

   

  3.2.6.6. Conform legislatiei in vigoare din Romania, atunci cand vom accepta plata cu cardul bancar, nu vom solicita plati suplimentare.

   

  3.2.6.7. In cazul platilor online, nu suntem si nu putem fi tinuti responsabili pentru niciun alt cost suportat de tine in plus fata de pretul Produsului achizitionat incluzand, dar fara a se limita la, comisioane de transfer bancar ori de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a cardului difera de moneda in care se efectueaza vanzarea.

   

  3.2.7. Transferul riscului si proprietatii asupra Produselor

   

  Pe scurt: dupa ce cumperi un Produs de la noi, toate riscurile se transfera la tine.

   

  3.2.7.1. Daca livram noi personal produsele catre tine, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat catre tine in momentul in care tu sau un tert desemnat de tine, altul decat transportatorul, intri in posesia fizica a Produselor.

   

  3.2.7.2. Daca apelam la terte persoane pentru a efectua Livrarea (precum servicii de curierat, servicii postale sau terti), riscul va fi transferat catre tine in momentul livrarii Produselor de catre acel transportator, fara a aduce atingere drepturilor pe care tu le ai fata de el (spre exemplu, cand transportatorul iti deterioreaza Produsele).

   

  3.2.7.3. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa ce ai efectuat plata, in locatia de livrare indicata in Comanda. Livrarea se va considera efectuata prin semnarea de catre tine a documentului de transport furnizat de curier sau prin semnarea de primire pe factura fiscala sau pe un alt document de livrare in cazul livrarilor efectuate de RUG, daca va fi cazul.

   

  3.2.7.4. Din momentul in care s-a transferat riscul asupra ta, noi nu mai avem niciun fel de raspundere cu privire la eventualele probleme care apar, orice disputa sau prejudiciu suferit de tine fiind in sarcina ta, cu exceptia cazului in care te incadrezi sa beneficiezi de dreptul de garantie oferit de Vanzator.

   


  3.2.8. Garantii

   

  3.2.8.1. Produsele disponibile pe platforma pot sau nu sa beneficieze de garantia legala de conformitate, in functie de producator, furnizor si de documentele pe care ni le pune la dispozitie Vanzatorul.

   

  3.2.8.2. Avand in vedere natura Produselor ( second-hand ), garantia, daca exista, va fi mai mica decat termenul de 2 ani prevazut de legislatia in vigoare si este detaliata explicit pentru fiecare produs in parte. De asemenea, vor putea exista produse care nu mai sunt in perioada de garantie legala de conformitate, din simplul motiv ca aceasta perioada a expirat (  produsul este mai vechi de 2 ani).


  3.2.9.3. Unele Produse pot beneficia de o garantie legala si/sau comerciala care i-a fost oferita Vanzatorului. Noi nu putem face aceste verificari pentru tine, nefiind o conditie de listare a Produselor spre Vanzare. Asa cum bine stii, gasesti pe platforma, produse second-hand (produse uzate moral dar functionale dupa caz) la un pret mult mai mic fata de acelasi produs achizitionat de nou.

   

  4. Proprietate Intelectuala


  Pe scurt: tot ceea ce vezi pe Site/Platforma ne apartine din punct de vedere al proprietatii intelectuale sau avem

  drept de folosire asupra lor, iar tu te obligi sa nu ne incalci aceste drepturi si sa nu folosesti nimic de pe Site fara

  acordul nostru .

   

  4.1.Denumirile comerciale, marcile, drepturile de autor si orice alte drepturi de proprietate intelectuala inregistrate sau in curs de inregistrare referitoare la Produse detinute sau utilizate de Platforma sunt si vor ramane proprietatea exclusiva a Platformei sau dupa caz, a licentiatorilor Platformei. Clientul nu va avea niciun drept si nicio pretentie cu privire la acestea.

   

  4.2 .Clientul nu va actiona in niciun fel care ar putea aduce atingere drepturilor prevazute in art. 4(1) de mai sus. Clientul se obliga sa nu foloseasca in activitatea sa nic iun semn sau denumire similara sau identica cu marcile, denumirile comerciale ale Produselor etc., fie ca parte dintr-o denumire fie in orice alt mod.

   

  4.3. Toate informatiile disponibile pe Platforma (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice sau dinamice, text, logo-uri, simboluri, reprezentari comerciale, video-uri etc.) care pot fi vizualizate sau accesate in orice mod prin utilizarea unui echipament electronic, continutul e-mailurilor trimise Clientului de catre Platforma, orice informatie comunicata Clientului (inclusiv, dar fara a se limita la, date referitoare la Platforma, activitatea acesteia etc.) prin orice mijloc de catre un reprezentant al Platformei sunt si raman proprietatea exclusiva a Platformei, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtine in acest sens in mod direct sau indirect (cum ar fi prin licente de utilizare si/sau

  publicare, exclusive/neexclusive, limitate/nelimitate in timp etc.). Clientul poate copia, transfera si/sau

  utiliza astfel de date numai in scopuri personale sau in afara unei activitati desfasurate cu titlu profesional si numai in cazul in care nu intra in conflict cu acesti termeni si conditii.

   

  4.4. Este interzis in mod expres orice alt mod de a utiliza continutul disponibil pe Site/Aplicatie in alte scopuri decat cele permise prin prezentul Contract sau in conditiile de utilizare care il insoteste, daca

  acestea exista.

   

  5. Publicitate & comunicari comerciale

   

  Pe scurt: atunci cand facem activitati de marketing direct, iti solicitam in prealabil consimtamantul. Insa vor fi situatii in care iti vom trimite comunicari comerciale pe baza interesului nostru legitim, asa cum ti l-am explicat in Politica de confidentialitate.

   

  5.1. Utilizatorul isi poate exprima consimtamantul pentru a primi comunicari comerciale prin posta electronica [/SMS/apeluri telefonice], permitand RUG si colaboratorilor si/sau Partenerilor sai sa astfel de comunicari, prin bifarea optiunii specifice la finalul acestor termeni si conditii.

   

  5.2 .Utilizatorul poate oricand sa revoce consimtamantul privind astfel de comunicari comerciale prin:

  ● transmiterea unei solicitari in scris RUG la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Platforma sau prin alta metoda pusa la dispozitie Utilizatorului - in acest caz, revocarea va produce efecte in cel mult 48 (patruzeci si opt) de ore de la initierea procedurii;

  ● renuntarea la primirea Newsletterelor sau a comunicarilor comerciale, in orice moment, prin accesarea link-ului dedicat care se regaseste in cuprinsul oricarui Newsletter;

  ● bifarea optiunii de retragere a consimtamantului in sectiunea dedicata de pe Platforma.


  5.3. Prezenta procedura va fi mentionata in toate comunicarile cu caracter comercial transmise de RUG Utilizatorilor.


  5.4. Newsletterele si comunicarile comerciale ale RUG sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de RUG. Pentru mai multe detalii despre modul in care transmitem datele Utilizatorilor catre furnizori de servicii, te rugam sa accesezi Politica de confidentialitate.

   

  5.5. Renuntarea Utilizatorului la primirea Newsletterelor sau ale altor comunicari comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru restul termenilor si conditiilor privind Serviciile oferite de Platforma si va produce efecte doar pentru viitor.

   

  5.6. RUG isi rezerva dreptul de a selecta persoanele carora le va trimite Newslettere si alte comunicari comerciale, precum si de a elimina din baza de date orice Utilizator care si-a exprimat anterior consimtamantul pentru primirea de Newsletter si alte comunicari comerciale, fara niciun angajament ulterior din partea RUG sau a vreunei notificari din partea noastra, neputand fi trasi la raspundere pentru aceste actiuni.

   

  6. Raspundere

   

  Pe scurt : esti raspunzator pentru Comenzile plasate, datele furnizate si modul in care utilizezi Site-ul nostru.

   

  6.1. Continut generat de Utilizatori

   

  6.1.1. Tot continutul pe care il postezi prin intermediul Platformei (cum ar fi recenziile produselor) este responsabilitatea exclusiva a persoanei care a creat un astfel de continut.

   

  6.1.2. Desi RUG nu monitorizeaza in mod obisnuit continutul postat de Utilizatori, ne rezervam dreptul de a face acest lucru si de a elimina continut care incalca acesti Termeni (sau legea aplicabila) despre care RUG este constient, dar nu avem nicio obligatie de a face acest lucru.

   

  6.1.3. In cazul in care RUG va fi trasa la raspundere pentru continutul postat de Utilizatori pe Platforma, ne rezervam dreptul de a ne indrepta impotriva Utilizatorului respectiv pentru o reparare integrala a prejudiciului suferit.

   

   

  6.1.4. Orice utilizare sau dependenta de orice Continut sau materiale postate prin intermediul Platformei sau obtinute de tine prin intermediul Platformei este pe propriul tau risc. Daca suntem anuntati de catre o terta parte ca Continutul pe care il trimiti sau il postezi incalca acesti Termeni sau orice lege aplicabila, fie printr-o scrisoare, fie in spiritul acestor Termeni, ne rezervam dreptul de a elimina acest Continut din Servicii fara a te notifica in prealabil.

   

  6.1.5. RUG nu incurajeaza, sustine, reprezinta sau garanteaza in vreun fel acuratetea continutul sau comunicarilor postate prin intermediul Platformei si nici nu sprijina si/sau alatura opiniilor exprimate de Utilizatori asupra Serviciilor si Produselor existente prin Platforma, acestia fiind singuri raspunzatori pentru continutul respectiv.

   

  6.1.6. Prin folosirea Platformei, esti de acord si accepti ca poti fi expus unui continut care ar putea sa fie defaimator, denigrator, inexact sau inadecvat sau, in anumite cazuri, ca vor putea exista postari care sa induca in eroare. RUG nu va fi de nicio maniera responsabila pentru acest continut, incluzand, dar fara a se limita la erori sau omisiuni sau pentru orice fel de prejudiciu, material sau moral, direct sau indirect care a fost postat, transmis pe e-mail sau retele de socializare sau facut in orice alt mod public prin intermediul Serviciilor, al Platformei sau in alt context.

   

  6.2. Folosirea Platformei

   

  6.2.1 .Nu vei utiliza Platforma:

  a) in orice mod care incalca orice legi sau reglementari locale, nationale sau de alta natura sau orice ordin al unei instante din orice jurisdictie relevanta;

  b) in orice scop care nu este permis de acesti Termeni;

  c) in orice mod care incalca drepturile oricarei persoane sau entitati, inclusiv drepturile lor de autor, marca comerciala sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau alte drepturi private sau contractuale;

  d) pentru a distribui reclame de orice fel sau post sau sa comunici in alt mod orice material sau mesaj fals sau inselator de orice fel, inclusiv cu privire la concurenti, potentiali concurenti etc.;

  e) in orice mod care, cu intentie sau fara, hartuieste, ameninta sau intimideaza orice alt Utilizator sau vizitator;

  f) in orice mod care indiferent daca este cu intentie sau fara, promoveaza sau incita la, rasism, violenta, ura sau vatamarea fizica sau morala de orice fel;

  g) in orice mod care este abuziv, defaimator, inexact, obscen, jignitor sau explicit sexual;

  h) sa postezi fotografii sau imagini ale unei alte persoane fara permisiunea sa (si daca este minor, permisiunea tutorelui legal al minorului);

  i) sa promovezi activitati ilegale sau in orice fel care sa conduca la incurajarea, achizitionarea sau desfasurarea oricarei activitati ilicite sau infractionale sau care poate provoca vatamari, suferinte sau neplaceri oricarei persoane;

  j) sa accesezi, sa manipulezi, sa produci daune sau sa utilizezi zone care nu sunt destinate publicului ale Serviciilor, sistemelor informatice, serverelor sau echipamentelor RUG sau ale sistemelor de livrare tehnica ale furnizorilor RUG;

  k) sa accesezi sau sa incerci sa accesezi date ale altor Utilizatori ai Serviciilor sau sa patrunzi, accesezi, penetrezi oricare dintre masurile de securitate referitoare la Servicii sau sa sondezi, sa scanezi sau sa testezi vulnerabilitatea oricarui sistem sau retea sau sa incalci sau sa eviti orice securitate sau masuri de autentificare;

  l) in orice mod care, intentionat sau nu, duce in eroare sau are drept scop inselarea altui Utilizator sau vizitator al Platformei;

  m) sa introduci orice program malware, virus sau alt program software (vierme) daunator care dauneaza sau interfereaza cu functionarea Serviciilor, incluzand, dar fara a se limita la cancelbots, refuzul atacurilor de serviciu (denial of services), bombele de timp, viermii, caii troieni, virusi sau orice alt software sau hardware malefic;

  n) sa interferezi sau sa perturbi (sau sa incerci sa faci acest lucru) accesul oricarui Utilizator, gazda sau retea, inclusiv, fara limitare, trimiterea unui virus, supraincarcare, flooding, spaming, bombardare prin posta a serviciilor sau prin scrierea scripturilor creatoare de continut astfel incat sa interfereze sau sa creeze o povara nejustificata pentru servicii;

  o) sa copiezi, sa modifici sau sa distribui continutul altor Utilizatori fara consimtamantul acestora;

  p) in alte scopuri comerciale decat cele permise in mod expres in acesti Termeni;

  q) sa ocolesti masurile utilizate pentru a preveni sau restrictiona accesul la Servicii;

  r) sa soliciti sau sa furnizezi servicii ilegale;

  s) sa recoltezi sau sa colectezi informatii despre alti Utilizatori sau vizitatori fara acordul lor;

  t) sa obtii acces neautorizat la Servicii, serverul pe care sunt stocate Serviciile sau orice server, computer sau baza de date conectat la Servicii;

  u) sa falsifici orice antet de pachete TCP / IP sau orice parte din informatiile antetului in orice e-mail sau postare, sau in orice mod sa folosesti Serviciile pentru a trimite informatii sursa alterata, inselatoare sau falsa;

  v) sa razui, sa crawlezi sau sa pastrezi sau sa utilizeze altfel Serviciile sau orice continut pentru phishing, spam, trolling sau orice scop (comercial) neautorizat; sau

  w) sa promovezi sau sa sprijini sau sa soliciti implicarea in orice alta platforma sau cauza politica, religioasa (recunoscuta ca organizata sau neorganizata), cult sau secta de orice fel.

   

  6.2.2. Vei pastra in conditii de siguranta username-ul si parola aferente Contului, fiind singurul responsabil in cazul utilizarii frauduloase a acestora de catre un tert.

   

  6.2.3. RUG nu va raspunde pentru niciun prejudiciu cauzat de orice disfunctionalitati tehnice ale Platformei (e.g., imposibilitatea accesarii oricarui link de pe Platforma).

   

  7. Sesizari si reclamatii

   

  7.1. Ne poti contacta in general la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” din Platforma pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Serviciile sau Produsele, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de dezvoltarile tehnice ale Platformei, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Utilizator, retele de socializare etc.), pe care ti-o vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care nu ne spui despre aceste aspecte anterior emiterii notificarii sau inceperii prestarii Serviciilor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale, care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din

  punct de vedere legal.

   

  7.2. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Servicii si Produse, ai la dispozitie formularul de sesizari disponibil pe Platforma sau alt mod de contact disponibil, in functie de dezvoltarile tehnice ale Platformei. In cazul in care nu exista o sectiune dedicata sesizarilor, vei putea urma procedura descrisa mai sus.

   

  7.3. Sesizarile astfel receptionate vor fi solutionate de RUG in 30 (treizeci) de zile calendaristice de la primirea lor.

   

  8. Utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal

   

  8.1. Prin utilizarea Platformei, Utilizatorul intelege si accepta sa transmita Companiei date cu character personal, aceste date urmand sa faca obiectul prelucrarii in conformitate cu si pentru scopurile prevazute in Nota de informare/Politica de Confidentialitate , care completeaza acesti Termeni si Conditii.

  TICK BOX : Declar prin prezenta ca accept acesti Termeni si Conditii.

  TICK BOX : Vreau sa primesc prin e-mail oferte ocazionale ale Companiei si ale produselor si serviciilor Afiliatilor/Partenerilor acesteia.

  TICK BOX : Vreau sa primesc prin Site/Platforma oferte ocazionale ale Companiei si ale produselor si serviciilor Afiliatilor/Partenerilor acesteia.

   

  9. Modificari la acest document

   

  9.1. Este posibil ca la anumite intervale de timp sa modificam acest document si vom decide care este maniera optima de notificare a Utilizatorilor (pop-up, push notification, e-mail etc.). Prin urmare iti recomandam sa accesezi aceasta pagina pentru a citi intotdeauna cea mai recenta versiune.

   

  spacer
  Website detinut de Cargo Truss Tour S.R.L., CIF: RO40612807, Reg.Com: J32/449/2019

  romanianusedgear.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.