• Autentificare   |   
 • Cont cumparator   |   
 • Cont vanzator
 • Cosul dvs. este gol

  Urmareste-ne:   

  Termenii cumparatorului

   

   

  Conditii atunci cand cumperi prin RUG. Termenii cumparatorului.

   

  1. Daca doresti sa achizitionezi un Produs pe RUG

   

  In esenta, RUG actioneaza ca un intermediar intre un Vanzator- cel care doreste sa vanda un bun pe care il detine si tine, in calitate de potential Cumparator. Reprezentam insa, mai mult decat atat ! Noi iti punem la dispozitie toate detaliile si caracteristice reale astfel incat sa faci o alegere informata. Stim cu totii cat de important este ca produsul sa corespunda asteptarilor - iar noi nu ne dorim decat sa fii multumit !

  In sectiunile urmatoare, am depus toate eforturile pentru a fi cat mai transparenti fata de tine si de a te informa despre cum decurge procesul nostru de verificare a produselor si de plasare a Comenzilor.

   

  2. Ce gasesti in RUG?

   

  Vei gasi in primul rand produse second-hand (deja folosite), dar in stare perfecta de functionare, precum si produse cu defecte pentru piese de schimb, din domeniul industriei de evenimente ( echipamente de sunet, lumini, video, scenotehnica etc.)  Produsele second-hand sunt acele produse care au fost utilizate si care pot prezenta anumite probleme tehnice si/sau estetice, specificate corespunzator si care sunt sau nu in stare de functionare in conformitate cu prevederile si specificatiile oferite de producatori. 

  In viitor, ne dorim sa diversificam atat gama de produse cat si sa oferim Servicii conexe, asupra carora te vom instiinta.

   

  3. Informatii generale

   

  3.1. Accesul la Platforma RUG in vederea efectuarii unei Comenzi este permis oricarui Utilizator inregistrat, care actioneaza ca un potential Cumparator cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona prin intermediul nostru unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni si conditii.

   

  3.2. Prin Cumparator intelegem o persoana juridica.

   

  3.3. Este strict interzisa utilizarea abuziva a Platformei. Reprezinta utilizare abuziva orice fel de utilizare a Platformei intr-un mod care contravine practicilor comerciale corecte, a legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care ar fi de natura sa ne prejudicieze in orice fel pe noi sau Afiliatii/Partenerii nostri (prin ”Afiliati” intelegem persoane din acelasi grup din care facem si noi parte, iar prin ” Parteneri ” persoanele cu care avem o relatie de

  colaborare).

   

  3.4. Ne rezervam dreptul de a-ti refuza accesul la o parte sau la toate functiile Platformei si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi daca, in opinia noastra justificata, exista suspiciuni de frauda sau daca manifesti un comportament ce ar putea prejudicia interesele noastre sau ale Afiliatilor/Partenerilor nostri. De asemenea, utilizarea in mod abuziv a Platformei prin nerespectarea conditiilor stipulate, atrage dupa sine limitarea/interzicerea accesului.

   

  3.5. Prin utilizarea Platformei si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi, accepti si esti de accord cu forma de comunicare la distanta (e.g., telefonic sau e-mail) prin care ne derulam operatiunile.

   

  3.6. Toate informatiile preluate de la Vanzatori si folosite pentru descrierea Produselor (inclusiv, dar fara a se limita la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu impun nicio obligatie din partea noastra, acestea avand exclusiv rol de prezentare si informare. Vom depune insa toate eforturile pentru a ne asigura de corectitudinea informatiilor cu privire la Produse si Specificatiile acestora, prezentate pe Platforma.

   

  3.7. Daca preturile sau orice alte detalii in legatura cu Specificatiile Produselor au fost afisate eronat pe Platforma din varii motive, iar tu ai plasat o Comanda, te vom informa in cel mai scurt timp prin e-mail sau printr-o alta modalitate de comunicare agreata si vom incerca remedierea erorii.

   

  3.8. Vom publica pe Platforma informatii despre Produse sau promotiile pe care le vom inteprinde, atat in numele Platformei cat si ofertele Afiliatilor/Partenerilor nostri, pentru o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Te rugam sa ai in vedere ca vor putea exista si situatii in care nu vom putea afisa stocul sau actualizarea datelor in timp real, dar te vom informa inainte de confirmarea Comenzii, iar tu vei putea decide daca vei accepta noile conditii.

   

  3.9. Produsele care fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip se vor supune termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii, acestea din urma fiind aduse, de asemenea la cunostinta ta.

   

  3.10. Orice promotie prezentata pe Platforma este valabila pe durata mentionata. In cazul in care nu este indicata o durata evectiva, aceasta va fi valabila in limita stocurilor disponibile.

   

  3.11. Notificarea primita prin e-mail de tine dupa efectuarea Comenzii, cu privire la preluarea acesteia are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre noi. Comanda se considera acceptata, cel mai devreme odata cu efectuarea platii pentru Produsului comandat. In cazul in care ai facut deja Plata pentru respectiva Comanda dar constati ca Produsul nu corespunde descrierii de pe platforma si doresti returnarea acestuia, ne rezervam dreptul de a anula comanda si de a-ti returna sumele transferate dupa ce, in prealabil, ai retrimis Produsul catre Vanzator.

   

  3.12. Pentru motive justificate (inclusiv, dar fara a se limita la, lipsa din stoc a unor Produse), ne rezervam dreptul de a modifica tipul ori cantitatea Produselor din Comanda. Intr-o astfel de situatie, te vom instiinta imediat cu privire la modificarea intervenita, iar tu vei putea accepta sau refuza modificarea Comenzii. In cazul in care refuzi, Comanda se considera anulata, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii Comenzii (inclusiv prin rambursarea de catre noi a oricaror sume incasate, daca este cazul) si fara sa avem vreo raspundere fata de tine.

   

  3.13. Comanda este acceptata iar Contractul se considera incheiat intre noi si tine in momentul in care vei primi o notificare de expediere (prin apel telefonic/SMS/e-mail/notificare push sau alt mod) a Produselor din Comanda (atunci cand vorbim de bunuri fizice, corporale), cand incepem sa prestam Serviciile stipulate si cand iti vom furniza link-ul pentru descarcarea Produsului conform indicatiilor din Specificatii.

   

  3.14. Te rugam sa ai in vedere ca din Contract face parte acest document (impreuna cu toate celelalte documente la care facem referire, precum si orice alte intelegeri ulterioare dintre noi si tine cu privire la Comanda, indiferent daca acestea sunt facute in scris, pe support electronic sau pe suport fizic).

   

  3.15. Ne poti contacta la adresa de e-mail din sectiunea „Contact” integrata in Platforma, pentru orice nelamurire sau probleme ai in legatura cu Comanda, inclusiv pentru a identifica si corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor. In functie de evolutia tehnica a Site-ului sau ale Aplicatiei, este posibil sa ai la indemana si alte metode de comunicare cu noi (precum chat online, comunicare din contul tau de Client, retele de socializare etc.), pe care ti le vom aduce la cunostinta. Cu toate acestea, in cazul in care ne vei comunica aceste aspecte ulterior emiterii notificarii sau inceperii prestarii Serviciilor, aceste modificari nu se vor mai putea face decat in cazuri exceptionale,  care nu implica un efort disproportionat din partea noastra si care sunt valabile din punct de vedere legal.

   

  4. Plasarea Comenzilor

   

  Succint, iti vom explica modalitatea in care poti plasa o comanda pentru un Produs, cum este procesata aceasta, care sunt drepturile si obligatiile noastre, dar si ale tale, cand consideram o comanda finalizata si cum trebuie sa procedezi pentru efectuarea Platii.  4.1. Vei putea plasa o Comanda exclusiv pe Site/Aplicatie, conform indicatiilor de mai jos.

   

  4.2. Vei putea plasa o Comanda, formata din unul sau mai multe Produse, prin intermediul Platformei, cu inregistrarea unui cont in prealabil, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi.

   

  4.3. Iti vei putea face un Cont in sectiunea dedicata din Platforma, potrivit instructiunilor existente pe Platforma la momentul respectiv (cum ar fi cu o adresa de e-mail si o parola, identificare cu un cont de retea sociala precum Facebook/Google sau alta metoda disponibila). Prin crearea unui Cont, vei putea gestiona eficient Comenzile plasate pe Platforma, avand posibilitatea de a vizualiza informatii despre Comenzile anterioare, facturi fiscale, garantii etc. Te rugam sa retii ca nu putem finaliza Comanda fara crearea unui cont, iar comenzile nu pot fi altfel plasate decat prin intermediul Platformei (nu si prin telefon, e-mail, retele sociale etc.)

   

  4.4. Comenzile pot fi plasate oricand, dar ca regula vor fi procesate si/sau eventual verificate de catre un operator doar in zilele lucratoare, intre orele 09AM-19PM. Orice Comanda plasata in week-end (sambata, duminica) sau in orice alta zi declarata prin lege sarbatoare legala va fi procesata in ziua lucratoare imediat urmatoare.

   

  4.5. Ne rezervam dreptul sa validam Comenzile inainte de onorarea lor si te vom contacta telefonic, prin e-mail sau alta metoda disponibila, iar tu va trebui sa confirmi in mod expres ca accepti acest drept de validare.

   

  4.6. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi in lipsa finalizarii Comenzii, nu duce la inregistrarea unei Comenzi si implicit nici la rezervarea automata a Produsului adaugat in cosul de cumparaturi, dar neachitat.

   

  4.7. Comanda va fi considerata acceptata prin plata integrala a pretului Produselor din Comanda, folosind una dintre modalitatile de plata acceptate de noi astfel cum sunt indicate expres pe Platforma si pe care le poti consulta in prima parte a procesului de formulare a Comenzii. In cazul in care Produsul este disponibil si alegi plata prin transfer bancar/ordin de plata/internet banking, aceasta se va considera a fi primita de catre noi la momentul debitarii efective a contului  indicat pe factura proforma/fiscala. Te rugam sa ai in vedere ca de la momentul efectuarii platii pot trece chiar si 3 zile calendaristice pana ce plata va putea fi identificata efectiv in contul nostru,. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care respectivul Produs exista in stocul Vanzatorului.

   

  4.8. Prin plasarea Comenzii ne confirmi ca toate datele pe care le-ai furnizat sunt corecte, complete si reale, iar in mod explicit recunosti ca respectiva Comanda implica angajamentul tau ferm de a achita suma totala de plata indicata.

   

  4.9. Prin utilizarea Platformei iti exprimati acordul de a fi contactat prin orice mijloace de comunicare, respectiv sistem automatizat de apel fara interventie umana, fax, e-mail, in orice situatie in care este necesara contactarea ta pentru finalizarea si procesarea Comenzii, iar lipsa unui raspuns la solicitarile noastre poate duce la invalidarea Comenzii.

   

  5.  Anularea Comenzilor

   

  5.1. Vom putea anula o Comanda plasata de tine cu o notificare concomitenta sau ulterioara Comenzii, fara ca aceasta sa atraga asupra noastra alte raspunderi, in urmatoarele cazuri:  ● produsul comandat nu mai exista in stocul Vanzatorului;

  ● banca care ti-a emis cardul nu accepta Tranzactia, in cazul platii online;

  ● procesatorul nostru de carduri invalideaza Tranzactia (fie pentru ca nu sunt fonduri suficiente, fie din alte motive, conform politicii procesatorului), in cazul platii online;

  ● finalizarea Platii nu se realizeaza in termenul indicat prin factura proforma, in cazul platii prin transfer bancar/internet banking;

  ● datele pe care ni le furnizezi cu ocazia accesarii Platformei sunt incomplete sau incorecte;

  ● nu ne confirmi Comanda atunci cand te contactam in acest scop;

  ● atunci cand vom considera in mod justificabil ca prin accesarea Platformei si plasarea Comenzii urmaresti un scop ilicit sau care poate cauza prejudicii atat noua, cat si Afiliatilor sau Partenerilor nostri;

  ● in situatia in care termenii si conditiile din prezentul document nu au fost respectate intocmai.

   

  5.2. In cazul in care vom anula Comanda dupa efectuarea platii, iti vom returna pretul platit, cu exceptia eventualelor comisioane bancare, care sunt in sarcina ta, in termen de 3 zile lucratoare de la momentul anularii comenzii.

   

  6. Livrarea Comenzilor

   

  6.1. Livrarea Produselor are un termen orientativ, el putand suferi modificari, pentru care vom depune toate eforturile sa te notificam in timp util. Nu ne asumam responsabilitatea intarzierilor in livrarea Produselor, cauzate de catre teri transportatorii ( curier, posta, etc. ).

   

  6.2. Livrarea Produselor se va face contra-cost sau gratuit, in functie de conditiile aplicabile produsului sau Comenzii si care iti vor fi comunicate inainte de finalizarea Comenzii. Daca este cazul, te vom informa cu privire la modalitatile de livrare disponibile si vei putea alege una dintre aceste modalitati anterior finalizarii Comenzii.

   

  6.3.  In realizarea livrarii Comenzii, vom apela la firme intermediare de transport, informandu-te in finalul procesului de cumparare despre modalitatea agreata si detaliile transportatorului (inclusiv datele AWB-ului), dar nefiind necesar acordul tau in mod expres.

   

  6.4.  Nu ne vom asuma raspunderea pentru posibilele evenimente neplacute sau eventuale deteriorari ale bunurilor livrate in procesul de transport, insa vom depune toate eforturile pentru a remedia situatia.

   

  6.5. Iti recomandam sa verifici cu atentie Produsele primite. Daca Produsele prezinta defecte sau alte neconcordante comparativ cu prezentarea lor de catre Vanzator pe platforma, recomandarea noastra este de a le restitui curierului si de a face mentiunea acestor inadvertente in documentul care-ti va fi prezentat spre semnare. Dupa 48 de ore trecute de la livrare, orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare iar comanda v-a fi considerata finalizata.

   

  6.6. Produsul va fi livrat catre tine, in calitate de Cumparator si titular al Comenzii. In cazul in care o alta persoana va primi Produsul respectiv, te rugam sa ne instiintezi despre acest lucru in prealabil, pentru a face modificarile necesare in baza de date a Platformei. Nu raspundem pentru prejudiciile sau situatiiile neplacute care pot aparea in astfel de situatii.

   

  6.7. Ne rezervam dreptul sa intarziem sau sa anulam orice livrare a Produselor comandate daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de noi, care includ, dar nu sunt limitate la: evenimente de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve etc.

   

  7. Preturi. Facturare. Plata

   

  Pe scurt: pentru a beneficia de Produsele noastre, trebuie sa platesti suma indicata, asa cum este afisata la momentul finalizarii Comenzii, prin oricare din modalitatile disponibile (plata cu cardul/transfer bancar/numerar la momentul primirii Comenzii).

   

  7.1. Preturile Produselor afisate pe Platforma sau comunicate Clientului sunt exprimate in RON si includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. 

  Taxele de transport sau livrare nu sunt incluse, cu exceptia cazului in care este afisat in mod expres acest lucru la momentul finalizarii Comenzii. Preturile valabile pentru Produse sunt cele afisate pe Platforma sau comunicate Clientului in momentul finalizarii unei Comenzi.

   

  7.2. Vom putea actualiza in orice moment preturile Produselor, iar o astfel de actualizare va inlocui orice preturi afisate anterior pentru respectivele Produse.

   

  7.3. Iti vom emite o factura pentru Produsele achizitionate, obligatia ta fiind sa ne furnizezi toate informatiile necesare conform legislatiei in vigoare. Te rugam sa acorzi o atentie sporita atunci cand introduci datele, pentru ca nu vom putea opera modificari ulterioare !

  Initial, la finalizarea comenzii si efectuarea platii, iti vom emite o factura de avans conforma cu valoarea Comenzii tale, urmand ca dupa livrarea efectiva a acesteia si receptia ei de catre tine, sa se finalizeze emiterea facturii fiscale, ce va contine pe langa stornarea avansului initial, facturarea propriu-zisa a Produselor (cu detalierea denumirii si a pretului unitar pentru fiecare reper inclus in Comanda).

   

  7.4. Ca regula generala, iti vom transmite factura aferenta Comenzii pentru Produsele vandute/livrate in format electronic, pe e-mail si/sau in contul tau de Client, pe care te incurajam sa-l verifici constant (de asemenea, este posibil ca mesajele noastre sa ajunga in folderul SPAM, asadar te rugam sa verifici si acolo).

   

  7.5. Conform legislatiei in vigoare din Romania, atunci cand vom accepta plata cu cardul bancar, nu vom solicita plati suplimentare.

   

  7.6. In cazul platilor online, nu suntem responsabili pentru niciun alt cost suplimentar fata de pretul Produsului achizitionat incluzand, dar fara a se limita la, comisioane de transfer bancar ori de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a cardului difera de moneda in care se efectueaza vanzarea.

   

  8. Transferul riscului si proprietatii asupra Produselor

   

  Pe scurt: dupa ce cumperi un Produs de la noi, toate riscurile se transfera la tine.

   

  8.1. Daca livram noi personal produsele catre tine, riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat catre tine in momentul in care tu sau un tert desemnat de tine, altul decat transportatorul, intri in posesia fizica a Produselor.

   

  8.2. Daca apelam la terte persoane pentru a efectua Livrarea ( servicii de curierat, servicii postale, etc.), riscul va fi transferat catre tine in momentul livrarii Produselor de catre acel transportator, fara a aduce atingere drepturilor pe care tu le ai fata de el (spre exemplu, cand transportatorul iti deterioreaza Produsele).

   

  8.3. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, in locatia indicata pe Comanda. Livrarea se va considera efectuata prin semnarea de catre tine a documentului de transport furnizat de curier sau pe orice alt document de insotire a Produselor, in cazul livrarilor efectuate de RUG.

   

  8.4. Din momentul in care s-a transferat riscul asupra ta, noi suntem degrevati de orice  raspundere cu privire la eventualele probleme ce pot aparea, si orice disputa sau prejudiciu suferit intra in sarcina ta, cu exceptia cazului in care beneficiezi de dreptul de garantie oferit de Vanzator.

   

  spacer
  Website detinut de Cargo Truss Tour S.R.L., CIF: RO40612807, Reg.Com: J32/449/2019

  romanianusedgear.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.