• Autentificare   |   
 • Cont cumparator   |   
 • Cont vanzator
 • Cosul dvs. este gol

  Urmareste-ne:   

  Termenii vanzatorului

  Conditii atunci cand vindeti cu RUG. Termenii vanzatorului.


  1. Daca vrei sa vinzi prin RUG

   

  Pe scurt: Unul din principiile de baza ale RUG este increderea pe care o oferim Vanzatorilor si Cumparatorilor nostri. De aceea, pana la vanzarea propriu-zisa, Produsele trec printr-o procedura tehnica de verificare si evaluare, pentru a putea oferi informatii transparente potentialilor Cumparatori si pentru a maximiza sansele de reusita ale Vanzarii. Iti vom explica in sectiunile urmatoare intregul proces, de la momentul in care ne contactezi pentru a vinde un bun, pana la momentul in care ne vei multumi fericit ca ai finalizat vanzarea.

   

  2. Crearea contului de Vanzator. 


  Avand in vedere ca ne adresam profesioniostilor din domeniu si dorim sa pastram aceasta eticheta in timp, conditia minima si obligatorie pentru a-ti crea un cont este de a fi PERSOANA JURIDICA !

   

  Deci, pentru a putea beneficia de serviciile RUG, va trebui sa-ti creezi un cont, in sectiunea dedicata. Nu permitem introducerea si implicit livrarea bunurilor fara a avea un cont inregistrat, pentru ca astfel ne asiguram de bonitatea ta, ceea ce ne permite sa oferim tuturor Utilizatorilor o experienta certa si cu riscuri minime. Astfel crestem increderea Utilizatorilor in ceea ce priveste serviciile si produsele oferite, de la provenienta pana la calitate. 

   

  Pentru a-ti crea un cont, in prima faza avem nevoie de la tine de urmatoarele detalii:

  ● denumire persoana juridica;

  ● cod unic de inregistrare;

  ● numar Registrul Comertului;

  ● banca si contul IBAN

  ● adresa de e-mail;

  ● nume prenume persoana contact

  ● numarul de telefon;

   

  Ulterior finalizarii cu succes a unei Vanzari, e posibil sa iti cerem detalii suplimentare, in functie de reglementarile de la momentul respectiv si de modalitatea pentru care optezi in a-ti fi virata suma rezultata in urma vanzarii.

   

  3. Eligibilitatea produselor. Criteriile folosite. 

   

  Daca ai un echipament pe care doresti sa il comercializezi prin intermediul RUG, va trebui sa treci printr-un proces de verificare si evaluare a respectivului produs (”Procesul”). In momentul in care accesezi platforma RUG in calitate de Vanzator, vei avea si optiunea de a vinde. Va trebui sa completezi un formular virtual, alegand anumite caracteristici ale produsului, asa cum sunt indicate pe Platforma. Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment aceste criterii, fara acordul tau in prealabil, in functie de caracteristicile tehnice ale produsului. Modul in care completezi formularul reprezinta strict informatia pe care tu ne-o furnizezi in mod subiectiv si nu creeaza o obligatie contractuala pentru noi in a-ti pune la vanzare produsul cu respectivele specificatii.

   

  4. Propietate. 

   

  Vanzatorul garanteaza ca e proprietarul legal al articolului listat sau in mod alternativ, ca e pe deplin imputernicit de catre proprietarul legal sa vanda acest articol. De asemenea, vanzatorul garanteaza ca articolul listat este lipsit de orice datorie, ca este in stare de functionare (cu exceptia cazului in care se prevede altfel) si ca descrierea sa este veridica si in conformitate cu starea sa reala. 

  Vanzatorul are obligatia sa notifice RUG in cazul oricarei modificari survenite ulterior listarii in Platforma, asupra starii sau disponibilitatii unui articol listat.

   

   

  5. Plata. 

   

  In procesul de listare al unui articol pe RUG, tu, in calitate de Vanzator, ai optiunea de a completa pretul dorit (pretul vanzarii). In mod automat si in baza unui algoritm bine definit, Platforma atasaza comisionul sau, astfel incat articolul listat va aparea cu pretul final de vanzare catre Cumparator.

  Plata catre tine se va efectua numai dupa momentul in care Cumparatorul a intrat in posesia articolului si certifica veridicitatea acestuia (nu exista reclamatii in termenul de 48h). Valoarea acestei plati este egala cu suma initiala solicitata de catre tine (pretul vanzarii), in momentul listarii articolului (deci, fara a contine comisionul Platformei).

   

  6. Livrare. 

   

  In cazul in care nu se stipuleaza altfel, toate cheltuielile legate de livrarea unui articol achizitionat vor fi suportate de catre Cumparator. Acestea includ orice alte taxe de asigurare, taxe vamale, etc. 

  Responsabilitatea ta, in calitate de Vanzator, este aceea de a te asigura ca ambalarea articolului este conforma cu cerintele de transport ale articolului vandut, astfel incat el sa ajunga la Cumparator in aceeasi stare in care a fost predat de catre tine. 

  Neasumarea si neindeplinirea acestor cerinte minime, va duce la posibilitatea Cumparatorului de a refuza articolul si la anularea comenzii. (Vezi Art.7).

   

  7. Retururi.

   

  In cazul in care articolul nu corespunde asa cum a fost descris de catre Vanzator pe RUG sau in cazul in care articolul a fost deteriorat la expediere din cauza ambalarii necorespunzatoare, Cumparatorul va avea dreptul in termen de 48 de ore de la primirea articolului, de a refuza Comanda sau de a solicita repararea sau inlocuirea acestuia. In aceste conditii, costurile de transport si de retur, vor fi suportate de catre Vanzator.

   

  8. FAIR-PLAY. 

   

  Vanzatorul se angajeaza sa nu ofere articolul listat la un pret mai mic niciunei terte parti pe durata listarii produsului cu RUG. Vanzatorul se angajeaza, de asemenea, sa nu incerce sa contacteze un potential Cumparator cu intentia de a vinde direct, fara implicarea RUG. Cu exceptia cazului in care s-a convenit altfel, RUG functioneaza fara nici o obligatie; daca un articol listat nu este vandut prin RUG, nu va exista nicio cerere de compensare.


  9. Procedura dupa o vanzare finalizata

   

  Dupa finalizarea vanzarii (STATUS COMANDA – FINALIZATA adica cumparatorul a efectuat plata in contul nostru, marfurile s-au expediat si nu exista reclamatii in termenul de 48h), vanzatorul va trimite o factura catre:

   

  Cargo Truss Tour Srl

  Calea Dumbravii 74/3

  550324 Sibiu

  Romania

  Cod TVA: RO40612807

   

  Facturile trebuie sa fie in format PDF si trimise prin e-mail la contabilitate@romanianusedgear.ro

   

  10. Finalizarea cu succes a Vanzarii. 

   

  Daca Produsul postat va fi Vandut, vei primi de la noi o notificare in acest sens, prin una dintre modalitatile puse la dispozitie de RUG. In urma notificarii, vanzatorul va pregati obiectul pentru expediere cat mai curand posibil. Ulterior finalizarii cu succes a Vanzarii (ceea ce implica incasarea efectiva a Pretului final de catre RUG si livrarea Produsului catre Cumparator), iti vom transfera suma aferenta Comenzii (”Pretul Vanzarii”), din care retinem comisionul nostru pentru respectiva Vanzare, conform graficului de commision (”Comisionul RUG”).

   

  Structura comisionului RUG

   


  • 10% pentru fiecare articol vandut pentru 1 – 14.999 Ron

  • 7,5% pentru fiecare articol vandut pentru 15.000 – 49.999 Ron

  • 5% pentru fiecare articol vandut pentru 49.999 – 500.000 Ron

   

  Pentru claritate, Pretul Vanzarii se va calcula dupa cum urmeaza:

   

  Pretul final la care produsul s-a vandut - Comisionul RUG = Pretul Vanzarii

   

  Pretul la care produsul s-a vandut va fi diferit de Pretul Vanzarii pe care ti l-am comunicat anterior si nu va influenta Comisionul RUG.)

   

  Daca nu sunteti sigur, intrebati-ne!

   

  11. Transferul riscurilor. 

   

  Transferul riscurilor in ceea ce priveste pierderea sau alterarea bunului revine in sarcina RUG doar in momentul in care bunul ne este predat de catre curier sau este livrat de tine personal in oricare din locatiile partenere indicate pentru predarea bunurilor, in cazul in care s-a agreat acest lucru.

  RUG este degrevata de orice sarcina din momentul in care ti se va inapoia bunul, indiferent de motiv. In situatia in care bunul se afla in tranzit la unul dintre partenerii nostri de curierat, raspunderea asupra bunului apartine acestora. Orice problema legata de prejudiciile aduse asupra bunului in aceasta perioada reprezinta exclusiv raspunderea prestatorilor de servicii de curierat.

   

  12. Transferul proprietatii. 

   

  Pe parcursul intregului proces de vanzare, tu vei ramane proprietarul bunului, inclusiv in momentul in care el este ridicat virtual pe Platforma. in conformitate cu prezentul document, ne imputernicesti sa vindem Produsul in numele tau catre Cumparatorul identificat prin Platforma.

   

  13. Taxe suplimentare. 

   

  In relatia cu RUG, desfasori o activitate comerciala ce se va supune in intregime normelor in materie de legislatie fiscala. Platforma este exonerata de orice obligatie in ceea ce priveste datoriile fiscale la care tu, in calitate de vanzator si implicit generator de venituri, esti supus.

  RUG va depune insa diligentele necesare pentru a te tine in permanenta informat asupra ultimelor modificari legislative care te-ar putea impacta.

   

  14. Raspunderi & garantii. 

   

  In calitate de Utilizator, declari si garantezi ca datele pe care ni le furnizezi sunt corecte si reale, fiind singurul raspunzator pentru acestea. In calitatea de Vanzator, pe langa garantiile amintite, declari in mod expres ca esti proprietarul bunului (sau ca esti imputernicit oficial sa transmiti dreptul de proprietate catre o alta persoana) si ca bunul este conform specificatiilor descrise, atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic. 

  Fata de Cumparator, in calitate de Vanzator al bunului, iti asumi in mod direct garantia pe care ai specificat-o in formularul de inregistrare.

   

  spacer
  Website detinut de Cargo Truss Tour S.R.L., CIF: RO40612807, Reg.Com: J32/449/2019

  romanianusedgear.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.